İçeriğe geç

Ponpon Çorbası Nedir

Ponpon çorbası hangi yöreye ait?

Fotoğraflı hazırlanışıyla pumpum çorbası tarifi. Hangi yöreye ait olduğunu merak ettiren pumpum çorbası, Bartın yöresine ait bir çorbadır. Mısır unundan yapılan ve yapımı oldukça kolay olan pumpum çorbası nasıl hazırlanır? 8 Aralık 2018

Ponpon çorbası hangi yöreye ait?

PUM PUM ÇORBASI/BARTIN YÖRESİNİN PUMPUM ÇORBASI (MASTERCHEF) – YouTube.

Ponpon çorbası nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu ve mısır unu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Kızaran etleri tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştırın. … Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. … Pumpum çorbası Köpoğlu ile servis edilebilir.

Bartın’ın neyi meşhur pum pum çorbası?

Bartın yöresine ait olan Pumpum çorbası hazırlaması oldukça kolaydır. Ana malzemeleri kavrulmuş et ve mısır unu olan bu yemek bazı yörelerde nişasta ile hazırlanır. İçinde kullanılan kavurma protein ve demir açısından oldukça zengindir.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Ponpon ne için kullanılır?

Renkli olasılıklara sahip ponpon modelleri Aktivite, ödev veya hobi alanında sıklıkla birçok malzemeye ihtiyaç duyulur. Odak noktası, süslendiği veya çekici hale getirildiği malzemelerdir. Keçe ponponlar bunlardan biridir.

Pıt pıt çorbası nedir?

Yıkanmış bulgur kaynar suya atılıp pişirilir. Bulgur yumuşadığında – kıvamı çorba gibi sulu, pirinç gibi katı değil, ikisinin arasında bir kıvamda olduğunda – ocaktan alınır ve sıcak servis edilir.

Sorpa çorbası hangi yöreye ait?

18. yüzyılın sonlarında Kırım’dan Anadolu’ya göç eden Tatarlar arasında yaygınlaşan “Zorpa Çorbası”, besin değeri ve lezzeti yüksek olan Eskişehir’in yöresel yemeklerinden biridir.

Saray çorbası nedir?

Saray çorbası, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağından bir çorbadır. Bu tavuk ve baharat çorbasının büyük bir adı vardır ancak aslında yapımı oldukça kolaydır. Bu lezzetli çorbayı evinizde bulunan malzemeleri kullanarak fazla çaba harcamadan sofranızda servis edebilirsiniz.

Para para çorbası hangi yöreye ait?

Bu lezzetle Gerze yöremize özgü “Geldsuppe” denilen nefis çorbayı hazırlayabilirsiniz.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Bartın’ın en ünlü yemeği nedir?

Pirinç Mantısı: Bartın’ın en özgün yemeklerinden biri olan pirinç mantısı, klasik mantıdan farklı olarak hamuruna pirinç eklenerek hazırlanır. Kavrulmuş pirinçle doldurulan, elle açılan hamurun içine yerleştirilen ve pişirilen mantı, sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

Pırtike çorbası nerenin?

Güneydoğu Anadolu’da yaygın olarak tercih edilen; Siirt mutfağının lezzetli öğelerini bünyesinde barındıran bu çorbayı denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Bu harika geleneksel çorba besleyicidir. Temel malzemeleri arasında ıspanak, pirinç ve sumak suyu bulunur.

Punpun çorbası nerenin?

Bu sayımızda sizlerle Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden, adını kaynatıldığında çıkardığı sesten alan pumpum çorbasının tarifini paylaşmak istiyoruz. MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 kase mısır unu.

Pıt pıt çorbası hangi yöreye ait?

Pıtpıt Çorbası – Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi.

Sorpa çorbası hangi yöreye ait?

18. yüzyılın sonlarında Kırım’dan Anadolu’ya göç eden Tatarlar arasında yaygınlaşan “Zorpa Çorbası”, besin değeri ve lezzeti yüksek olan Eskişehir’in yöresel yemeklerinden biridir.

Püşürük çorbası hangi yöreye ait?

Püşürük çorbası veya Püşürük çorbası, et ve erişte ile yapılan bir çorba türüdür. Van’ın yerel mutfağında yer alır. Aynı adı taşıyan Artvin irin çorbası da vardır. Van Püşürük Çorbası, 30.09.

Pumpum çorbası nereye aittir?

Bu sayımızda sizlerle Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden, adını kaynatıldığında çıkardığı sesten alan pumpum çorbasının tarifini paylaşmak istiyoruz. MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 kase mısır unu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir