İçeriğe geç

Marka Yayıma Itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl Yapılır

Marka patent itiraza karşı görüş bildirme nasıl yapılır?

Marka başvurusuna itiraz edilen başvuru sahibi, itiraza karşı bir beyanda bulunabilir. İtiraz görüşü, 556 sayılı Marka Kararnamesi’nin 36. maddesi çerçevesinde başvuru sahibine veya temsilcisine bildirilir. Markasına itiraz edilen başvuru sahibi, itiraza karşı görüşünü temsilcisi aracılığıyla bildirir.

Marka tescil itiraz savunma nasıl yapılır?

İtirazlara karşı savunma yapmak zorunlu değildir, ancak faydalıdır. Hiçbir savunma veya delil sunulmazsa, TürkPatent yalnızca itiraz talebini ve delilleri inceleyerek karar verecektir. Marka itirazının marka başvurusu sahibine bildirilmesinden itibaren bir ay içinde savunma/görüş talebi sunulmalıdır.

Marka başvuruma itiraz geldi ne yapmalıyım?

Marka tescil başvurusunda bulunan kişi, itiraz üzerine verilen ret kararına itiraz ederse dosya Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kuruluna gönderilir. Her iki durumda da dosya Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kuruluna gönderilir ve Kurul, her iki tarafın itirazlarını ve gerekçelerini inceledikten sonra karar verir.

Yayıma itirazı kim inceler?

Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, marka, patent, faydalı model, tasarım, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adları ile entegre devre topoğrafyalarına ilişkin kararlara karşı itirazlar ile tasarım, patent, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adlarında yayıma ilişkin itirazların incelenmesinden sorumludur.

Patent itirazı nasıl yapılır?

Öncelikle itiraz talebi hazırlanmalıdır. İtirazın gerekçeleri ve delilleri Türk Patent ve Marka Kurumu’na doğru ve eksiksiz olarak sunulmalıdır. Türk Patent ve Marka Kurumu, marka başvurusuna yapılan itirazı inceler. Daha sonra başvuru sahibine itiraz bildirilir.

Marka itiraz ücreti ne kadar?

Marka kararına itiraz ücreti: 1.258,33 TL.

Marka tescili neden reddedilir?

Nisbi ret sebepleri, Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 6. maddesinde sayılmıştır; tescili için başvurulan marka, daha önce tescil edilmiş veya başvurusu yapılmış marka ile aynı veya benzer ise ve kapsadığı mal veya hizmetler benzer ise başvuru reddedilebilir.

Marka iptal davası nerede açılır?

10 Ocak 2024 tarihine kadar açılabilen marka iptal davalarında yetkili mahkeme Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuk Mahkemeleri’dir. Bu mahkemelerin bulunmadığı yargı bölgelerinde Asliye Hukuk Mahkemesi yetkilidir. Bu davalarda yetkili mahkeme, iptali talep edilen marka sahibinin ikametgahındaki mahkemedir.

Marka tescil onayı ne kadar sürer?

Markaya itiraz olmadığı takdirde tescil işlemleri ortalama 15-18 ay içerisinde tamamlanmaktadır. Mutlak sebepler için ortalama T.P.E. inceleme ve inceleme süresi yaklaşık 8-9 aydır.

Marka Patent itiraz süresi kaç gündür?

Başvuru TPE tarafından incelenir ve yayımlanır. İtiraz prosedürü üç ay sürer. Hiçbir itiraz yapılmazsa, tescil süreci derhal tamamlanır. Prosedür ancak üç ay sonra, yani itirazlar alındıktan ve TPE tarafından yeni bir karar verildikten sonra şekillenir. Markayı kimler tescil edebilir? Marka tescilinde herhangi bir kısıtlama yoktur.

Yayına itiraz veri girişi ne demek?

Marka Yayım İtirazı, tescili istenen sınıf veya sınıflarda daha önce başvurusu yapılmış veya tescil edilmiş aynı veya benzer bir markanın bulunması durumunda, daha önce başvuruda bulunmuş veya tescil ettirmiş marka sahipleri adına itiraz edilmesi işlemidir.

Patent inceleme raporu ne kadar sürer?

Test raporu olumlu ise belge hazırlama ücreti ödenir ve 3 ay içerisinde belge tarafımıza ulaştırılır. Bu süreç araştırma yetkilisinin tercihine bağlı olarak ortalama 3 yıl sürebilir.

Marka bülten itirazı nedir?

Özetle, marka bülteni itirazı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kabul edilen ve resmi marka bülteninde yayınlanan markaların iptaline itiraz etme sürecidir. Marka bülteni itirazı neden gereklidir? Marka tescil sürecindeki en önemli adımlardan biri yayın aşamasıdır.

Nihai karara itiraz kaç günde sonuçlanır?

İtiraz başvurusu, kararı veren mahkeme tarafından incelenir. Mahkeme itirazı makul bulursa kararı düzeltir. İtirazın yersiz olduğuna karar verirse, en geç 3 gün içinde itirazı inceleyecek makamı belirler ve itirazı o makama iletir.

Marka başvurusu nasıl iptal edilir?

İptal talebi, tescilli markanın iptal gerekçeleri ve ilgili mevzuatın madde, fıkra ve bentlerinin hükümlerinin belirtildiği imzalı iptal talep formu ile kuruma sunulur. İptal talebinin dikkate alınabilmesi için taleple birlikte ücretin de ödenmesi ve ücretin ödendiğine ilişkin bilginin kuruma verilmesi zorunludur.

Patent araştırması nasıl yapılır?

Patent aramaları, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun patent arama sayfası üzerinden yapılabilir. Patentleri çevrimiçi olarak arama olanağı, patent başvuru süresini önemli ölçüde kısaltır. Başvuru sahipleri ayrıca dosyalarını bu patent arama sayfasından takip edebilirler.

Patent başvurusu neden reddedilir?

Patent reddi genellikle bir patent inceleme görevlisinin bir başvuruyu anlayamaması veya kanıtlanamayan geniş iddialar olması durumunda gerçekleşir. Başvuruda bilgi eksikse veya buluş tam olarak açıklanmamışsa, patent reddi genellikle bir patent inceleme görevlisinin bir başvuruyu anlayamaması veya kanıtlanamayan geniş iddialar olması durumunda gerçekleşir. Başvuruda bilgi eksikse veya buluş tam olarak açıklanmamışsa, reddedilebilir.

Marka ile ilgili hukuki işlemler nelerdir?

Tescilli bir marka veya tescilsiz bir marka başvurusu, lisans, devir, miras, rehin, teminat, haciz veya diğer hukuki işlemlere tabi olabilir.

Patent inceleme talebi nedir?

Mucitlere incelenmiş patent ile 20 yıllık koruma sağlayan bir sistemdir. Başvuru sahibi olumlu bir araştırma raporundan sonra başvurusuna devam etmeye karar verirse, 3 ay içinde değerlendirme ile devam edip etmeyeceğine karar verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort