Bağımsız denetçi nasıl olunur?
T.C. KAMU GÖRÜNTÜLEME, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU. Bağımsız Denetim Yönetmeliği’nin (BDY) 14. maddesi uyarınca, bağımsız denetçi olarak akreditasyon başvurusunda bulunanların Bağımsız Denetçi Sınavı’nı başarıyla geçmeleri gerekmektedir.
Bağımsız denetçilik sınavına kimler girebilir?
Ancak bu fıkrada belirtilen bilim dallarında lisansüstü diploma almış olanlar başvurabilir. Sınav 11 Haziran 2022 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılacaktır. Sınav yeri ve saati sınav tarihinden en az on beş gün önce kurumun internet sitesinde ilan edilecektir.
Denetçi olmak için ne yapmak lazım?
Denetçi olmak için üniversitede 4 yıllık bir eğitimi tamamlamak gerekir. Ülkede denetçi olmak isteyen kişiler için gereken süre daha uzundur çünkü Kamu Hizmeti Personeli Seçme Sınavı’nı (KPSS) geçmeleri gerekir. Sınava hazırlık ve sınavdan sonra atanma genellikle 1-2 yıl sürer.
Bağımsız denetçi stajı kaç yıldır?
T.C. KAMU DENETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU. Yarı zamanlı mesleki eğitim kaç yıl sürer? Yarı zamanlı eğitimin süresi genellikle 3 yıldır.
Bağımsız denetçi olmak için SMMM olmak şart mı?
Bağımsız denetçi olmak için CPA lisansına gerek yoktur. Bağımsız denetçi olmak için, yukarıda bahsettiğimiz ilgili alanlardaki ekonomi, finans, muhasebe, hukuk, bankacılık ve siyaset bilimi gibi üniversite bölümlerinden mezun olanlar; ilgili bağımsız denetçi sınavlarına başvurabilirler.
Bağımsız denetçi ne kadar maaş alır?
Bağımsız bir denetçi ne kadar maaş alır? Bağımsız denetçi olarak çalışan bir kişinin maaşı, mesleki deneyim, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere bağlıdır. Kasım 2024 itibarıyla, bağımsız bir denetçinin ortalama güncel maaşı 40’tır.
Bağımsız denetim sınavı 2024 ne zaman yapılacak?
24-25-26 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak olan e-Bağımsız Denetçi sınavına kayıt belgenizi yazdırmak için buraya tıklayınız. EYLÜL
Bağımsız denetçi nasıl atanır?
Bağımsız denetçi, şirketin genel kurulu tarafından seçilir (TTK Md. 399/1, Md. 408/2) ve yukarıda açıklandığı şekilde bağımsız denetim sözleşmesinin imzalanması suretiyle atanır. [1] 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu 14.02.
KGK sınavına kaç kez girilebilir?
Notlarınızı yükseltmek için her ders için ayrı ayrı sınava girebilirsiniz. Geçerlilik süresi içinde alınan en yüksek sınav puanı dikkate alınacaktır. 9- Sınavlara girme konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur ve sınav sonuçları ilan tarihinden itibaren üçüncü takvim yılının sonuna kadar geçerlidir.
KGK belgesi nasıl alınır?
Başvurular, “” adresindeki başvuru formunun doldurulması suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. Posta yoluyla gelen başvurular kabul edilmeyecektir.
Denetçi belgesi ne kadar maaş alır?
Verilere göre; Ülkemizde 5-9 yıl ve 10 yıldan fazla kıdeme sahip bir denetçi deneyimli olarak kabul edilebilir. 2024 verilerine göre 5-9 yıl kıdeme sahip bir denetçinin ortalama maaşı 42.600 TL’dir. Kıdemli bir denetçinin ortalama en yüksek maaşı ise 44 TL’dir.
Kimler denetçi olamaz?
Aşağıdaki hallerden herhangi birinin gerçekleşmesi halinde denetçi, bağımsız denetçi ve mali müşavir ve/veya bir anonim şirket ve ortaklarından biri ile bunların ortakları ile birlikte çalışan veya bu cümlede sözü edilen kişilerin birlikte çalıştığı kişi veya kişiler, söz konusu şirketin ortak denetçisi olamazlar.
Türkiye’de kaç bağımsız denetçi var?
Kamu Gözetim Kurumu Bağımsız Denetçiler Siciline kayıtlı 16.614 denetçi bulunmaktadır.
SMMM denetim yapar mı?
Mali danışmanlar kendi muhasebe ofislerini açabilir veya imza yetkisi olan veya olmayan şirketlerde çalışabilirler. Profesyoneller isterlerse şirketlerinde vergi denetçisi veya bağımsız denetçi olarak çalışabilirler.
Bağımsız iç denetçi nasıl olunur?
İç Denetçi Nasıl Olunur? İç denetçi olmak için mutlaka okunması gereken belirli bir üniversite bölümü yoktur ancak işletme, ekonomi, finans ve ekonomi gibi bölümlerden mezun olanların çoğu İç Denetçi Sertifikası alarak iç denetçi olarak görev yapmaktadır.
Bağımsız denetçi nasıl atanır?
Bağımsız denetçi, şirketin genel kurulu tarafından seçilir (TTK Md. 399/1, Md. 408/2) ve yukarıda açıklandığı şekilde bağımsız denetim sözleşmesinin imzalanması suretiyle atanır. [1] 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu 14.02.
Bağımsız denetçilik sınavı 2024 başvurusu ne zaman?
Sınav kayıtları 9 Eylül 2024 tarihinde saat 10:00’da başlayıp 12 Eylül 2024 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Başvurular, adresindeki başvuru formunun doldurulması suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.
Denetçi olmak için hangi bölüm?
Denetçi olmak için hangi bölümü okumalıyım? Denetçi nasıl olunur sorusunun cevabı üniversitelerin ekonomi, işletme ve finans bölümlerinden alınan diploma şeklinde bulunabilir. Ayrıca kamu yönetimi gibi benzer bölümlerden alınan diplomalar hem özel sektörde hem de kamu kuruluşlarında kabul görmektedir.
Bağımsız denetçi en fazla kaç yıl için seçilir?
6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 400 üncü maddesinin 2 nci fıkrasına göre, aynı şirkette on yıllık süre içinde toplam yedi yıl süreyle denetçi olarak seçilen denetçi, üç yıl geçmedikçe yeniden denetçi olarak seçilemez.