İçeriğe geç

Yüksük Çorbası Ile Ne Yenir

Yüksük çorbası yanında ne yenir?

Yüksük çorbanıza eşlik etmesi için et yemekleri veya fırında tavuk hazırlayabilirsiniz. Sebze yemeği olarak fasulye yemeklerini seçebilirsiniz. Dolma biberler de çorbanıza iyi gider.

Yüksük çorbası hangi yöreye ait?

Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.

Yuksuk Corbasina ne konur?

Nohut, hamur ve kıyma ile hazırlanan yüksük çorbası, Adana mutfağının tipik bir lezzetidir. Meze menülerinde yer alan bu çorba, Adana’nın yanı sıra Antep ve Şanlıurfa bölgelerinde de oldukça popülerdir.

Yüksük çorba nasıl yapılır?

Yüksük çorbası tarifi nasıl yapılır? Tereyağını ısıtın ve salçayı kavurun. Kaynadığında sıcak su ekleyin, tuz ve naneyi ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Çorbasının yanına hangi yemek yapılır?

Çorbaya eşlik etmesi için tercih edebileceğiniz yemekler arasında et yemekleri veya sebze yemekleri yer alır. Pirinç pilavı ve bulgur pilavı ile öğünleri çeşitlendirmek mümkündür. Genel olarak çorbalarla birlikte içecek içilmesi önerilmez.

Yüksük çorbasına soğan konur mu?

İç harcı için 1 soğan ve 2 diş sarımsağı rendeleyin. Kıymayı, tuzu, karabiberi ve birkaç acı biberi ekleyip yoğurun. Hamuru açabileceğiniz büyüklükte parçalara bölün ve çok fazla un kullanmadan ve çok ince olmayacak şekilde açın.

Yüksük çorbası yoğurtlu olur mu?

Yüksük çorbası, ana malzemelerinden biri olan ravioli nedeniyle ravioli çorbası olarak da adlandırılır. Domates salçasıyla da görülen yüksük çorbasını yoğurtla denedim ve çok beğendim. Yöresel bir lezzet olan yüksük çorbası, Adana ve Mersin mutfağında ünlenmiş ve artık her evde yerini almıştır.

Yüksük çorbasına sarımsak koyulur mu?

Su kaynadıktan sonra köfteleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Bu arada, tavaya yağı ve salçayı ekleyin. Salça kavrulana kadar karıştırın. Daha önce soyulmuş ve ezilmiş sarımsağı, kuru naneyi, nar ekşisini ve biraz suyu tavadaki salça sosuna ekleyin ve kaynatın.

Yüksük çorbası Etli mi?

Biraz az pişmiş. Çünkü suyu biraz sulu olmalı. Çok etli. Ayrıca kuru nane de ekleniyor.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

1 kase yüksük çorbası kaç kalori?

Yüksük Çorbasının Besin Değerleri: Bir porsiyon yüksük çorbası 172 kcal içerir.

Börek Çorbası nerenin?

Gaziantep Börek Çorbası / Antep Börek Çorbası, Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı’nın parçası olan Gaziantep ilinin yemek kültüründe yer alan çorbalardan biridir.

Neden yüksük çorbası denir?

İsmi; İçerisinde mantıyı hazırlamak için hamuru küçük daireler halinde kesmeye yarayan yüksüklerden elde edilen bu çorbaya bazı yörelerde mantı çorbası da denir. İçerisinde nohut, ravioli, ne varsa vardır.

Tutmaç Çorbası neyle yapılır?

Tutmaç çorbası tarifi nasıl yapılır? Tencereye 5-6 bardak su koyup kaynatın. Kaynayan suya tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteyi ekleyin. Erişteler pişene kadar çorba pişirilir.

Tutmaç çorbasına ne konur?

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler: 1 küçük kase haşlanmış nohut (1 kavanoz), 1 küçük kase haşlanmış yeşil mercimek (1 kavanoz), 1 küçük kase erişte (1 kavanoz) Çeyrek demet taze nane.

Tarhana çorbasının yanında ne iyi gider?

Tarhana çorbasına ne iyi gider?Lazanya.Buhara pilavıBeşamel soslu tavuk sote ve garnitür.Gerçek İzmir köftesi.Zeytinyağlı kırmızı fasulye yemeği.Şehzade kebabıBiber dolmasıHazır yufkadan yapılan lahmacun böreği.Diğer ürünler…

Misafirlere mantı yanında ne ikram edilir?

Ravioli ile ne iyi gider?Mercimek çorbasıDomates çorbasıGavurdağı salatasıBrokoli salatasıFırında patates.Fırında krep.Salatalık.Patlıcan salatasıDaha fazla ürün…

Yüksük çorbası yoğurtlu olur mu?

Yüksük çorbası, ana malzemelerinden biri olan ravioli nedeniyle ravioli çorbası olarak da adlandırılır. Domates salçasıyla da görülen yüksük çorbasını yoğurtla denedim ve çok beğendim. Yöresel bir lezzet olan yüksük çorbası, Adana ve Mersin mutfağında ünlenmiş ve artık her evde yerini almıştır.

Tutmaç çorba yanına ne gider?

Tutmaç çorbasına ne iyi gider bir bakalım. 🙂 Üzerine kuru nane ve acı biberle servis edebilirsiniz. Şimdi ana yemeğe geçelim. 🙂 Çorbamızdan sonra ana yemek olarak etli taze fasulye ve bulgur pilavını tercih edebilirsiniz.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kelimenin Eş Anlamlısı Nedir Söyleyiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir