İçeriğe geç

Cansiperane Ne Anlama Gelir

Cansiperane ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: cansiperane.

Cansın kelimesi ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu’na göre Cansın isminin anlamı şöyledir: “Sevgi dolusun, sevilmeye layıksın, dostsun, sevgilisin” anlamlarına gelen bir isimdir.

Çomu ne anlama gelir?

ÇOMÜ | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi.

Cankut ne demek anlamı?

Cankut ismi “can” ve “kut” kelimelerinin birleşiminden türemiştir. “Can” kelimesi hayat ve ruh anlamına gelirken, “kut” kelimesi eski Türk inançlarında kutsal ve uğurlu bir anlama sahiptir. Bu nedenle Cankut ismi “uğurlu ruh”, “kutsal ruh” veya “hayatı kutsal ve uğurlu olan kişi” anlamına gelebilir.

Çandırlı ne demek?

XIV. Yüzyılın ilk yarısında Osmanlı hanedanı ile ortaya çıkan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun gelişmesinde rol oynayan bir Türk ailesi. İlk Osmanlı vezirlerinden biri. Osmanlı veziri.

Cüneyd ne anlama gelir?

Cüneyt ismi Arapça kökenlidir ve “küçük asker” veya “savaşçı” anlamına gelir. Genellikle cesaret, kahramanlık ve savaşçı niteliklerini temsil ettiği için tercih edilir. Cüneyt isminin diğer anlamları: Anadolu Beylikleri döneminde Aydınoğulları soyunun son temsilcisi olan beyin ismi, bebek at, tay.

Çon ne anlama gelir?

2. At, eşek, öküz ve sığır gibi hayvanlarda görülen, alından veya kulaktan kan alınarak tedavi edilen bir hastalık türü. 3. Hayvanlarda soğuktan kaynaklanan bir hastalık, öküz zatürresi.

Concon ne anlama gelir?

Con con zengin, cesur ve şımarık anlamına geliyor.

Kanber anlamı ne demek?

(ﻗﻨﺒﺮ) i. (Hz. Ali’nin kölesi Kanber’in adından) “Kamber olmadan düğün olmaz” sözünde geçmektedir ki, her işe ve toplantıya katılmak meraklısı olanlara bir sitem ve şaka olarak kabul edilmektedir.

Can Kutay ne demek?

Kutay ismi bu iki kelimenin birleşiminden oluşmuştur ve genellikle “uğurlu ay” veya “şanslı, mutlu ay” olarak yorumlanır. Bu isim sahibine şans, bolluk ve mutluluk dileklerini taşır ve Türk kültüründe olumlu bir anlamı vardır.

Coconun anlamı nedir?

(I). büyük hindistan cevizi (çizmeler).

Canın anlamı ne demek?

Can ismi Farsça kökenli bir kelimedir ve “hayat”, “ruh”, “hayat”, “sevgili” ve “ruh” gibi çok sıcak ve olumlu anlamlara sahiptir. Ayrıca şefkat ifadesi olarak kullanılır ve “sevgilim” gibi dostça bir hitap olarak karşımıza çıkar.

Canın Türkçe anlamı nedir?

Ruhun sözlük anlamı ruhtur ve çağrışımı hayattır. Örneğin, “kendi hayatını hiçe saymak” ölüm riskini göze almak anlamına gelir.

Cansın ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Cansu ismi hayat kaynağı ve yaşam sevinci anlamına gelir. Cansu ismi Kuran’da geçiyor mu? Farsça ve Türkçe kökenli iki kelimeden oluşan Cansu ismi Kuran’da geçmez.

Cansın ismi Türkiye’de kaç kişide var?

Cansın isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 49’da bir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir