İçeriğe geç

Besrek Ne Demek

Beşrek ne demek?

Beşrenk faaliyet alanlarında son derece entegre ürün ve hizmetler üreten bir firmadır. Her türlü dijital baskı, serigrafi baskı ve bunların dijital kesimi, CNC kesim, lazer kesim ve mobilya ve metal atölyelerimiz mevcuttur.

Tülü maya ne demek?

Türkiye’de tek hörgüçlü ve iki hörgüçlü develerin çiftleştirilmesiyle oluşturulan en önemli melezlerden biri tüylü devedir (veya tülü). Tüylü devenin erkeğine “Besrek”, dişisine ise “Maya” denir.

Berkinmek ne demek?

dönüşlü f. (berk “sağlam”dan isim fiil yapım eki +i- ile berk+i-n-mek) E. T. Türk. ve topluluk önünde konuşma. Güçlendirmek, sağlamlaştırmak.

Beşe ne demek Osmanlıca?

Hüseyin Hüsameddin’e göre, Türkmence’de “beşe” kelimesi “mutlu, gülümseyen, beşûş, gülen kişi” anlamına gelir. Türkler ve Türkmenler büyük kardeşe “ağa” derler. Ne Anadolu ne de Rumeli Türkleri büyük kardeşe “beşe” dediklerini hiç görmemişlerdir.

Beşr ne demek?

Beşir veya Tebşir, “müjde vermek, yani iyi haber getirmek, mutlu bir sonucu duyurmak” anlamına geldiği gibi, Kur’an-ı Kerim’de “üzücü bir haberi ve acı bir sonucu” ima ve istihza yoluyla aktarmak için de kullanılmıştır.

Ankara tülü nedir?

Ankara tülü tel kırma nakışı için kullanılan bir kumaştır ve inanılmaz bir dayanıklılığa sahiptir. Her türlü Bartın nakışını güvenle yapabilirsiniz.

En büyük deve kaç kilo?

Develer genellikle küçük başlı, uzun, ince boyunlu ve uzun bacaklı büyük hayvanlardır. Sadece 35-150 kg ağırlığa ulaşabilen Yeni Dünya develeri ile 300-700 kg ağırlığa ulaşabilen Eski Dünya develeri arasında görünüm ve boyut açısından farklılıklar vardır.

Deve hörgücü ne demek?

Aslında develer, 30 kilogramdan daha ağır olabilen hörgüçlerinde yağ depolarlar. Vitamin ve mineral açısından zengin olan bu depo, develerin haftalarca yiyeceksiz yolculuklarına devam etmelerini sağlar. Uzun yolculuklarda yağ dokusu kullanıldıkça hörgüç küçülür ve hatta tamamen eriyebilir.

Bırt yapmak ne demek?

Sesli Sözlük – k.dili. osuruk, osuruk.

Beniz ne demekdir?

6. yüzyıldan beri kullanılan Beniz, Eski Türkçe bir kelimedir. “Benz” olarak da yazılan bu kelimenin sözlük anlamı yüzdür. 10. yüzyıldan itibaren aynı kelime yüzün rengini tanımlamak için kullanılmıştır. Bu kelime birçok söz ve atasözünde de kullanılmıştır.

Berçide ne demek?

(ﺑﺮﭼﻴﺪﻩ) sıf. (Farsça bercіde, berçі “toplamak” kelimesinden) Toplanmış, toplanmış, toplanmış.

Eski Türkçede ba ne demek?

Her gün kullandığımız Baba kelimesi, “Ruhtan gelen Ruh” anlamına gelir. Ba-Al, Yüce (erkek) Ruh; Ba-Alat, “Yüce (dişi) Ruh” anlamına gelir. Arı; Ba, Bau, Ebu, Eba, Ebi önekleri “İlahi Ruh’a işaret eden” tanımlayıcılardır.

Bitab osmanlica ne demek?

(ﺑﻰﺗﺎﺏ) sıf. (Pers. olumsuz bī- ve tāb ‘güç, kuvvet’ ile bī-tāb) Zayıf, güçsüz, bitkin, yorgun: Yüzü örtülü bir şekilde orada bitkin bir şekilde yatıyor (Reşat N. Güntekin).

Sabuh ne demek Osmanlıca?

Adı. [Sabahları uyku halini gidermek için içilen içecek.]

Böke Eski Türkçede ne demek?

Özellikle erkek çocukları için kullanılan bir isimdir. Bu bağlamda Böke, “güçlü bir kişiliğe sahip bir şampiyon veya kahraman” olan kişiler için kullanılır.

Beşta ne demek?

Beş taş yüzükler en dikkat çekici yüzük modelleri arasında yer alır. Beş adet pırlantanın yan yana dizildiği yüzük, parlaklığı ve ihtişamıyla göz kamaştırır.

Beş beşlik ne demek?

Beş tanesi bir arada veya aynı şeyden beş tane: “Beşli paket, beşli kahve makinesi.”

Beşbine ne demek?

Düne kadar adı Beşbine Yıldız’dı. Dedesi ona bu ismi vermiş, yani 5 bin lira başlık parası ödeyen kızı alacakmış. Kız, “Utanıyorum” diyerek ismini değiştirmek için mahkemeye başvurmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir